Home Αστρο Συνταγές Μαγειρικής

Συνταγές Γρήγορης Μαγειρικής

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες γάλα πλήρες ή 1 κουπα εβαπορέ αδιάλυτο και 1 κουπα νερό.

1 κούπα μέλι

4 αυγά.

1 φακελάκι μαγιά.

150 gr βούτηρο lourpak

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ,και από 1 λεμόνι .

1/4 απο κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι

λίγη μαστίχα σκόνη

σε ενα μπρίκι θα βάλετε 1/4 απο κουταλάκι του γλυκού κακουλέ και λίγο γλυκάνισο και θα το βράσετε .

7 κούπες αλεύρι εχω χρησιμοποιώ το κίτρινο που ειναι για τσουρέκια το πολυτελείας .

1 πρέζα αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαζεύετε όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας στραγγίζετε και το κακουλε με το γλυκάνισο θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας απο το ρόφημα .

Βάλτε σε μια κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά το γάλα ,την μαγιά,το μέλι ,το βούτηρο και τα αυγά [καλό θα ήταν το βούτηρο να το έχετε εκτός ψυγείου για να είναι μαλακό.] ανακατέψτε με το χέρι σας σιγά σιγά το μίγμα για να λιώσει το βούτηρο και προσοχή να μην κάψει το γάλα ,μόλις γίνει χλιαρό κατεβάστε την κατσαρόλα απο την φωτιά ,προσθέστε όλα τα μυρωδικά και τα ξύσματα[ το αλάτι θα το βάλετε στο αλεύρι ],

και προσθέστε σιγά σιγα το αλεύρι .μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μίξερ για να ανακατευθούν πιο όμορφα τα υλικά ,δηλαδη να ρίξετε το ζεστό περιεχόμενο στο μίξερ και να προσθέσετε το αλεύρι ,ή το ζεστό περιεχόμενο το βάζετε σε ένα αρκετά μεγάλο μπώλ και προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι δεν γίνετε ζυμάρι ,αλλά ένας πηχτός χυλός και θα κολλάει.Σκεπάστε το μίγμα βάλτε το σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.Μετά απο τις 2 ώρες θα πάρετε μία μαρίζ [πλαστική κουτάλα ] και θα διπλώσετε το μίγμα 5-6 φορές μέσα στο μπώλ να ξεφουσκώσει πριν κλείσετε ή σκεπάσετε με μεμβράνη το μπώλ ρίξτε λίγο ηλιέλαιο απο πάνω και το βάζετε στο ψυγείο .Το αφήνετε όλη την νύχτα εκεί .Την επόμενη μέρα βγάζετε το μπώλ απο το ψυγείο και το αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας σας .η ζύμη το πρωι είναι εύπλαστη μαλακή και μοσχοβολάει. Ετοιμάζεται ταψάκια και λαδόκολλες λαδώνετε τα χέρια σας και τον πάγκο της κουζίνας με λίγο ηλιέλαιο ή σπορέλαιο και απλώνετε το ζυμάρι και το πλάθετε σε ίτι σχέδιο θέλετε .Βάζετε στο ταψί λαδόκολα και τα τοποθετείτε Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε για 35 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν .Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς ,σε ένα μπωλάκι θα βάλετε 1 αυγό και λίγο γάλα και με αυτό θα αλείψετε τα τσουρέκια σας αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και φλύδες αμύγδαλο ασπρισμένο .Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάτε από το μέγεθος των τσουρεκιών μόλις χρυσώσουν τα βγάζετε .Καλή επιτυχία .

ΦΕΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1,5 Ποτήρι του νερού αλεύρι

1 ποτήρι νερό

3 αυγά

0.500 gr φέτα και ότι άλλο τυρί έχετε στο ψυγείο εγω βάζω μίγμα 4 τυριά υπολογίστε άλλα 300 gr

280 gr γιαούρτι τοτάλ στραγγιστό

120 gr βούτηρο αγελαδινό lourpak  λιωμένοκαι λίγο ακόμη σε στερεή μορφή .αν θέλετε και σας αρέσει μπορείτε να κόψετε και 5-6 φυλαράκια δυόσμο .

1 φλυτζανάκι του του καφέ σουσάμι και μαυροκούκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα βάλετε σε μεγάλο μπώλ ή λεκανίτσα το αλεύρι ,το νερό, τα αυγά,το γιαούρτι και το λιωμένο βούτηρο απο τα 120 gr του βουτήρου κρατήστε στην άκρη δύο τρία κουταλάκια του γλυκού θα το χρειαστείτε στο τέλος , και τα χτυπάτε να γίνει ένας πηχτός χυλός .Προσθέστε μετά την φέτα τρίβοντας με το χερι και τα άλλα τυριά και ψιλοκόψτε τον δυόσμο ανακατεύετε απαλά το μίγμα αλλά μην το λιώσετε .λαδώστε και αλευρώστε ένα πυρέξ ή ταψί, ρίξτε το μίγμα μέσα και πασπαλίστε με το μείγμα των σουσαμιών και το βούτηρο που είχατε κρατήσει στην άκρη από πριν. Τοποθετήστε το ταψί σε προθερμαμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά .Καλή επιτυχία .

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΤΗΣ ΑΝΙΕΛ

Τι χρειάζεται μία εργαζόμενη γυναίκα για να μαγειρέψει εύκολες και συνταγές λόγω έλλειψης χρόνου ,αλλά παράλληλα νόστιμες ,αλλά τις συνταγές αυτές μπορούν να τις φτιάξουν όλοι ,θα ξεκινήσουμε από το αγαπημένο φαγητό όλων δηλαδή τις μακαρονάδες ,όλες όλες οι συνταγές είναι δοκιμασμένες και αγαπημένες όλες οι συνταγές είναι για 4 άτομα .

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ χρόνος μαγειρέματος 30΄

ΥΛΙΚΑ

Ένα στήθος κοτόπουλο, ένα βαζάκι μανιτάρια, λάδι, τορτελίνια, γάλα εβαπορέ, αλάτι ,πιπέρι, και τριμμένο τυρί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι και το βράζουμε για τα τορτελίνια., μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε τα τορτελίνια να βράσουν περίπου 8με 10 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη .

2.Παίρνουμε ένα στήθος κοτόπουλο ,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο το κόβουμε μικρά τετράγωνα κομματάκια .βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι λίγο λάδι μέσα και ρίχνουμε το κοτόπουλο το γυρίζουμε δύο τρείς φορές μέχρι να πάρει χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία θα έχουμε στραγγίσει πριν και θα έχουμε πετάξει το υγρό της συντήρησης ,αλάτι ,πιπέρι και λίγο νερό για να βράσουν .Μόλις είναι έτοιμα τα τορτελίνια τα προσθέτουμε στο τηγάνι που είναι το κοτόπουλο ρίχνουμε το εβαπορέ ,μπορείτε αντί για εβαπορέ να βάλετε κρέμα γάλακτος παίρνει μία βράση προσθέτετε το τριμμένο τυρί και το κλείνετε το φαγητό είναι έτοιμο.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΣΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ χρόνος μαγειρέματος  20΄

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο μακαρόνια νο 6 ,2 μελιτζάνες ,2 πράσινες πιπεριές ,1 κρεμύδι ,λάδι ,1 σκελίδα σκόρδο ,μαϊντανός, 2 ντομάτες φρέσκες, τυρί τριμμένο ,λάδι για τηγάνισμα ,φρέσκιες νοματες ή 1 κοφτή κουταλιά ντοματοπολτό ,αλάτι πιπέρι και λίγο ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια τις βάζετε σε νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν , βάζετε σε μία κατσαρόλα να βράσει το νερό για τα μακαρόνια με λίγο αλάτι. Σε ένα τηγάνι θα βάλετε λάδι θα τηγανίσετε πρώτα τις πιπεριές ,μετά τις μελιτζάνες ,τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί , καθαρίζετε το τηγάνι βάζετε λίγο λάδι ,καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι το σκόρδο και το τσιγαρίζετε να πάρει χρώμα προσθέτετε τις μελιτζάνες τις πιπεριές το μαϊντανό και τις ντομάτες λίγο ζάχαρη και λίγο νερό ,τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά .Στραγγίζετε τα μακαρόνια τα καίτε με λίγο λάδι ή βούτυρο τα βάζετε στα πιάτα ,προσθέτετε από επάνω την σάλτσα και το τριμμένο τυρί και το σερβίρετε .

ΛΑΖΑΝΙΑ Η ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ χρόνος μαγειρέματος 15΄

ΥΛΙΚΑ

1 .Πάκο μακαρόνια νο 6 ή λαζάνια ,500 γρμ συκωτάκια πουλιών ,ένα κρεμμύδι αλάτι, πιπέρι ,λάδι, κρασί και τριμμένο τυρί .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε άφθονο νερό με αλάτι να βράσει και ρίξτε τα μακαρόνια ή τα λαζάνια να γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους .

Πλύνετε καθαρίστε τα συκωτάκια και κόψτε τα σε κομματάκια ,καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι ,βάλτε ένα τηγάνι να κάψει προσθέστε λάδι και βάλτε το κρεμμύδι να μαραθεί προσθέστε τα συκωτάκια και σβήστε τα με λίγο κρασί συμπληρώστε ελάχιστο νερό και ψήστε τα για 10 λεπτά. Στραγγίστε τα μακαρόνια ή τα λαζάνια καλά .βάλτε τα καυτά ζυμαρικά σε μία πιατέλα ,προσθέστε τα συκωτάκια ανακατέψτε τα καλά και πασπαλίστε τα με μπόλικο τριμμένο τυρί και σερβίρετε .

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙσυνολικός χρόνος μαγειρέματος 20΄

ΥΛΙΚΑ

Πένες ,τόνος με ελιές μανιτάρια μουστάρδα ,κρέμα γάλακτος και κίτρινο τυρί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε νερό με λίγο αλάτι και ρίχνετε τις πένες σε ένα τηγάνι θα βάλετε το έτοιμο μίγμα τόνου μουστάρδας μανιταριών και ελιάς το ζεσταίνετε και το αφήνετε στην άκρη . Στραγγίζετε τις πένες ,θα πάρετε ένα πυρέξ θα βάλετε μέσα τις πένες ,την σάλτσα τόνου θα προσθέσετε ένα βαζάκι κρέμα γάλακτος θα τα ανακατέψετε πολύ καλά και από επάνω θα βάλετε φέτες κίτρινο τυρί με την σειρά για να καλύψετε το φαγητό το ψήνετε στο φούρνο 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το κίτρινο τυρί και το σερβίρετε .

ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Η ΧΤΑΠΟΔΙ χρόνος μαγειρέματος 30΄

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο μακαρονάκι κοφτό ,μισό κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα ,ένα κρεμμύδι ,κρασί ,ντοματοπολτό αλάτι πιπέρι 2 κουταλιές λάδι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα θα βάλετε το λάδι το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ,θα καθαρίσετε καλά τα καλαμάρια και αν δεν ξέρετε ζητήστε από το ιχθυοπωλείο να σας τα καθαρίσουν θα τα κόψετε μικρά κομμάτια και θα τα προσθέσετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι ρίξτε λίγο κρασί να σβήσει ,προσθέστε τον τοματοπολτό νερό πιπέρι ,το αλάτι θα το βάλετε στο τέλος και σκεπάστε το να βράσει ελέγχετε κατά διαστήματα αν το φαγητό έχει νερό ,μόλις βράσουν τα θαλασσινά φροντίστε να έχει μείνει με την σάλτσα του και να είναι πηχτή κλείστε το φαγητό. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράστε νερό με λίγο αλάτι και προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι ,μόλις είναι έτοιμα στραγγίστε τα και αναμίξτε τα με την σάλτσα του προσθέστε τυρί τριμμένο και σερβίρετε .

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ χρόνος μαγειρέματος 20΄

ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμικτος με χοιρινό κιμά 1 πάκο μακαρόνια νο 6 ,1 κρεμμύδι ,1 σκελίδα σκόρδο ,μισό ποτηράκι κρασί, αλάτι ,πιπέρι ντοματοπολτό, κανέλα ,μπαχάρι ,1/2 ποτήρι λάδι ,μισό κουταλάκι ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα θα βράσετε νερό με αλάτι για τα μακαρόνια σας ,σε μία άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι θα βάλετε το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το σκόρδο να πάρουν χρώμα προσθέτετε τον κιμά το ανακατεύετε πολύ καλά να μην σβολιάσει στην συνέχεια το κρασί ,αλάτι πιπέρι, ένα ξυλάκι κανέλα ,2 σβολάκια μπαχάρι τον ντοματοπολτό ,μισή κουταλιά ζάχαρη λίγο νερό και το αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά και να μείνει με την σάλτσα του.

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια θα τα στραγγίσετε θα τα αναμείξετε με λίγο λάδι και θα τα βάλετε σε μία πιατέλα θα προσθέστε από επάνω την σάλτσα κιμά άφθονο τριμμένο τυρί και σερβίρετε .

ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ Η ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ χρόνος μαγειρέματος 15΄

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο μανέστρα ,1/4 φέτες μπέικον ή λουκάνικο φρανκφούρτης ή όποιο άλλο λουκάνικο σας αρέσει ,ένα κρεμμύδι ,1 κουταλιά ντοματοπολτό,2 κουταλιές λάδι ,αλάτι πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα θα βάλετε τις 2 κουταλιές λάδι θα ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και θα κόψετε επίσης σε μικρά κομμάτια το μπέικον ή τα λουκάνικα ,θα τα ανακατέψετε πολύ καλά όλα μαζί θα προσθέσετε τον τοματοπολτό πιπέρι ελάχιστο αλάτι ,νερό και θα τα αφήσετε να βράσουν ,μόλις ολοκληρωθεί ο βρασμός θα συμπληρώσετε νερό την μανέστρα και θα τα αφήσετε 15 λεπτά να βράσουν όλα μαζί ,γίνετε σούπα ,στο τέλος θα τα σερβίρετε στα πιάτα και θα προσθέσετε μπόλικο τριμμένο τυρί.

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗχρόνος μαγειρέματος 15΄

ΥΛΙΚΑ

1 Πάκο μακαρόνια ν.6,2 τόνους σε ελαιόλαδο ,1 κρεμύδι,1 κουτί μανιτάρια 1 κουτάκι ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα ή 2 φρέσκες ντομάτες ,βασιλικό ,λάδι ,μπόλικο τριμμένο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό και λίγο αλάτι .Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι 2 κουταλιές λάδι ,προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,στραγγίζετε τους τόνους και τα μανιτάρια τα προσθέτετε και αυτά στο τηγάνι συνεχίζετε με την ντομάτα και τέλος αλάτι ,πιπέρι και λίγο νερό για να βράσουν περίπου 15 λεπτά .Στραγγίζετε τα μακαρόνια τα βάζετε σε μια πιατέλα προσθέτετε την σάλτσα τόνου και τελειώνετε με το τριμμένο τυρί.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ -ΡΥΖΙ

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ χρόνος μαγειρέματος 15΄

Αγαπημένη συνταγή του μπαμπά μου ,συνήθως την έφτιαχνε το καλοκαίρι που είχε φρέσκιες ντομάτες και όχι θερμοκηπίου.

ΥΛΙΚΑ

3 ντομάτες φρέσκιες ή ένα κουτάκι αποφλοιωμένες ντομάτες ,1 κρεμμύδι ,1 κούπα ρύζι καρολίνα ,1 κύβο ζωμό κρέατος ,2 κουταλιές λάδι ,αλάτι ,πιπέρι ,και μισό κουταλάκι ζάχαρη .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μεσαία το λάδι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε ,προσθέτουμε μετά την ντομάτα ,τον κύβο κρέατος αλάτι πιπέρι και 4 ποτήρια νερό μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε το ρύζι ελέγχουμε αν είναι αρκετό το νερό για να βράσει το ρύζι θέλει περίπου 20 λεπτά να εχει ζωμό όταν θα το κλείσετε γίνετε σούπα ,αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τυρί τριμμένο επάνω και κρουτόν ψωμάκια .

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ χρόνος μαγειρέματος 20΄

ΥΛΙΚΑ

½ σακουλάκι ρύζι μακρύκοκο ,3 πράσα ,1 κρεμμύδι ξερό ,αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα ,αλάτι πιπέρι ,2 κουταλιές λάδι και 1 /2 κουταλιά βούτυρο μαγειρικό, και 1 κύβο κρέατος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεσαία κατσαρόλα θα βάλετε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι θα το τσιγαρίσετε καλά ,κόψτε τα πράσα σε μικρά κομμάτια πλύνετε τα πολύ καλά, προσθέστε τα στο κρεμμύδι βάλτε αλάτι πιπέρι τον ζωμό του κρέατος και 1 ποτήρι νερό σιγοβράστε τα για 5 λεπτά .Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζετε το ρύζι να γίνει σπυρωτό ,το στραγγίζετε και ρίχνετε το βούτυρο .Σερβίρετε το ρύζι σε ζεστή πιατέλα και επάνω τα πράσα .

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙχρόνος μαγειρέματος 15΄

ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο αγκινάρες κατεψυγμένες , 1 κρεμμύδι ξερό ,2 φρέσκα κρεμμυδάκια ,2 κουταλιές λάδι ,λίγα φυλλαράκια άνηθο ,1 κούπες ρύζι καρολίνα ,αλάτι πιπέρι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεσαία κατσαρόλα βάζετε το λάδι ,τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ,τον άνηθο τις αγκινάρες αλάτι πιπέρι και τα τσιγαρίζετε καλά προσθέστε 3 ποτήρια νερό μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό προσθέστε το ρύζι χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ΄ χρόνος μαγειρέματος 25΄

ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο αγκινάρες ,4 μεσαίες πατάτες ,1 κρεμμύδι ξερό ,4 καρότα ,1/2 μάτσο άνηθο ,4 κρεμμυδάκια φρέσκα ,αλάτι ,πιπέρι ,2 μεγάλες κουταλιές λάδι ,1 λεμόνι, 1 κουταλιά σούπας αλεύρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρόλα πλατειά το λάδι ,τα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια ,τα καρότα, τις πατάτες ,τις αγκινάρες το αλεύρι αφού το διαλύσετε σε 1 κούπα νερό, το αλάτι πιπέρι, άνηθο και νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει ,δοκιμάστε το και προσθέστελεμόνι αν θέλετε το αυγοκόβετε .

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό πατάτες ,1 σκελίδα σκόρδο ,λεμόνι, μουστάρδα, αλάτι ,ρίγανη ,πιπέρι, βούτυρο λάδι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα ,τις βάζουμε σε ένα ταψί κόβουμε το σκόρδο σε κομματάκια ρίχνουμε το αλάτι και τις ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα βαζάκι βάζουμε νερό λάδι πιπέρι 1 κουταλάκι μουστάρδα και μισό λεμόνι ,το χτυπάμε πολύ καλά και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τις πατάτες ,πασπαλίζουμε με ρίγανη και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .

ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΗΣΤΙΣΗΜΑ

ΥΛΙΚΑ

6 Πιπεριές,6 ντομάτες ,2κολοκύθια ,μαϊντανό, 2 κρεμμύδια ξερά ,1 σκελίδα σκόρδο,1 ποτήρι ελαιόλαδο, τυρί φέτα ,υπολογίστε 1 κουταλιά ρύζι για κάθε γεμιστό ,ντοματοπολτό ,1 κύβο ζωμού βοδινό τυρί τριμμένο μαιντανο και δυόσμο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές καθαρίζουμε τους σπόρους τις πλένουμε καλά και τις τοποθετούμε στο ταψί ,συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τις ντομάτες τις οποίες την γέμιση θα την βάλετε στο μούλτι ,καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μπαίνουν και αυτά στο μούλτι ,και τα 2 κολοκυθάκια και δύο φέτες τυρί φέτα ,τα αλέθουμε ,και στην συνέχεια βάζουμε το τηγάνι στο μάτι και ρίχνουμε το μίγμα από το μούλτι ,το ½ ποτήρι λάδι αλάτι πιπέρι ,τον μαϊντανό τον δυόσμο και τον κύβο ,προσθέτουμε 1 κουταλιά ντοματοπολτό και νερό τα αφήνουμε 5 λεπτά συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί και βάζουμε μετά το ρύζι τα αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά ,και γεμίζουμε τα γεμιστά .Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι επάνω τρίβουμε τυρί και συμπληρώνουμε με 1/2 ποτήρι νερό .Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα σχεδόν .Αν θέλετε να βάλετε κιμά αφαιρείτε τα κολοκύθια .

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκύθια λίγο μεγάλα περίπου 1 κιλό ,1 πιάτο βαθύ κεφαλοτύρι ,4 αυγά,1 κρεμμύδι ξερό ,1 πιάτο βαθύ φρυγανιά τριμμένη όχι γεμάτο, πιπέρι ,αλάτι ελάχιστο ,αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα κολοκύθια να μαλακώσουν ,τα βάζουμε σε πιάτο και τα λιώνουμε με το πιρούνι, μετά σε λεπτό στραγγιστήρι να φύγουν τα πολλά υγρά ,σε ένα μπώλ βάλτε τα κολοκύθια τα αυγά, το τυρί, το κρεμμύδι αλεσμένο και προσθέστε σιγά σιγά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι το μίγμα την φρυγανιά να μην γίνει σφιχτό το μίγμα αλλά ούτε και ρευστό .αφήστε το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο και μετά παίρνετε κουταλιά κουταλιά τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Μόλις τηγανιστούν βάζετε τους κολοκυθοκεφτέδες επάνω σε απορροφητικό χαρτί και μετά τους σερβίρετε .

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

4 μελιτζάνες στενόμακρες ,μπόλικο τυρί κίτρινο τριμμένο ,ντομάτες φέτες ,αλάτι, πιπέρι , λάδι για το τηγάνισμα .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες στο μάκρος ,τις βάζουμε σε αρκετό νερό με λίγο αλάτι για να ξεπιικρίσουν τις αφήνετε ½ ώρα μετά τις στραγγίζετε τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι ,τις ακουμπάτε μετά σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλλουν το παραπανίσιο λάδι, κόβετε φέτες την ντομάτα . Σε ένα πυρέξ ή  απλό ταψί ,βάζετε μία σειρά μελιτζάνες ,μία σειρά από πάνω μπόλικο τυρί ,μία σειρά από πάνω ντομάτες ,και δεύτερη σειρά όπως ξεκινήσατε ,μελιτζάνες και μπόλικο τυρί χωρίς ντομάτες ,το ψήνετε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

ΤΟΥΡΛΟΥ [ΜΠΡΙΑΜ]

ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες μακρόστενες ,2 κρεμμύδια ξερά.1 σκελίδα σκόρδο,2 κολοκυθάκια ,λίγα φασολάκια φρέσκα ,3 πιπεριές πράσινες ,ντομάτες φρέσκιες ,αλάτι ,πιπέρι λάδι μαϊντανό .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προτιμώ το φαγητό αυτό να το βάζω στην γάστρα και να το ψήνουμε στο φούρνο .Κόβουμε τις μελιτζάνες σε 4 κομμάτια η κάθε μία και τις βάζουμε σε νερό με λίγο αλάτι για ½ ώρα να ξεπικρίσουν , κόβουμε τα κολοκύθια τα βάζουμε στην γάστρα ,προσθέτουμε όλα τα λαχανικά κομμένα ,προσθέτουμε εφόσον έχουμε στραγγίσει και τις μελιτζάνες ,το κρεμμύδι το σκόρδο και το μαϊντανό όλα ψιλοκομμένα , αλάτι πιπέρι.

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 20 '

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1κιλό σπανάκι ,2 κρεμμυδάκια φρέσκα ,1/2 ματσάκι άνηθο,1 ποτήρι ρύζι καρολίνα ,1 κρεμύδι ξερό αλάτι πιπέρι ,1/2 κούπα ελαιόλαδο λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε φυλλαράκι φυλλαράκι το σπανάκι ,το πλένουμε πολύ καλά και το κόβουμε .Σε μία χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ψιλοκόβουμε τα κρεμυδάκια και το κρεμύδι τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε ,προσθέτουμε το σπανάκι τον άνηθο τα φέρνουμε μία βόλτα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το καθαρισμένο ρύζι το αλάτι το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με το λαδάκι του ρίχνουμε και λίγο λεμόνι και σερβίρουμε .

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 μικρό λάχανο ,1 κρεμύδι ξερό ,1/2 ποτήρι λάδι ,1/2 ποτήρι ρύζι ,1 κουταλιά ντοματοπολτό ,αλάτι πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα χαμηλή μικρή βάζουμε το λάδι ,το κρεμύδι  προσθέτουμε το λάχανο κομένο σε μικρά κομμάτια το ανακατεύουμε μια δύο φορές και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το καθαρισμένο ρύζι το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει .

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 30'

ΥΛΙΚΑ 4 μελιτζάνες φλάσκες ,1 μεγάλο κρεμμύδι , 1 σκελίδα σκόρδο,1 ποτήρι λάδι 500 γρ,φέτα,1 κουταλιά ντοματοπολτό ή 4 ντομάτες φρέσκιες ,αλάτι πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα χρειαστεί μισή ώρα πριν να ξεπικρίσετε τις μελιτζάνες. Σε ένα άλλο πιάτο θρυμματίζετε την φέτα και την αφήνετε στην άκρη .Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες τις πλένουμε και τις κόβουμε στο μάκρος φέτες,τις βάζουμε σε μπώλ με νερό και αλάτι για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν .βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες ή τον ντοματοπολτό ,το αλάτι το πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να ψηθεί.Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες καλα και απλώνουμε μία κουταλιά σε κάθε φέτα μελιτζάνας από την θρυμματισμένη φέτα .Τυλίγουμε τη μελιτζάνα ρολάκι και βάζουμε οδοντογλυφίδα για να συγκρατήσουμε τις άκρες .Τις βάζουμε σε ταψάκι με σειρά ρίχνουμε την σάλτσα από επάνω και βάζουμε το φαγητό στον φούρνο για 30 λεπτά.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 50 '

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα ,1 μεγάλο κρεμμύδι,1 ποτήρι ελαιόλαδο,2 πατάτες ,1/2 κιλό ντομάτες φρέσκιες ή 1 κουταλιά ντοματοπολτό αλάτι ,πιπέρι ,μαιντανό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα φρέσκα φασολάκια από τις ίνες και τα πλένουμε καλά.Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι το σωτάρουμε και ρίχνουμε τα φασολάκια ,αν είναι κατεψυγμένα δεν τα ξεπαγώνουμε .Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες το αλάτι το πιπέρι ,τον μαιντανό και 1 ποτήρι νερό ,μετά απο 20 λεπτά κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες και τις προσθέτουμε και αυτές Αφήνουμε τοο φαγητό να βράσειι σε μέτρια φωτιά περίπου 45 λεπτά.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Λίτρο φρέσκο γάλα

1 ποτήρι του κρασιού σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

250 γρμ ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας λούρπακ

4 αυγά

4 νεκταρίνια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε κατσαρολίτσα λίγο νερό πρώτα και μετά το γάλα τις βανίλιες ,το σιμιγδάλι την ζάχαρη και ανακατεύεται πολύ καλά μέχρι να πήξει .το κατεβάζετε απο την φωτιά προσθέτετε το βούτηρο και το αφήνετε να κρυώσει χτυπάτε τα αυγά τα ρίχνετε στο μείγμα και τα νεκταρίνια ,βουτηρώνετε ένα ταψάκι και αν ξέρετε να ανοίγετε φύλλα ,ανοίξτε δύο ένα επάνω και ένα κάτω διαφορετικά μπορείτε να βάλετε σφολιάτα ,τοποθετείτε το πρώτο φύλλο ρίχνετε την γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο ,ραντίζετε την επιφάνεια με νεράκι λίγο βούτηρο και την ψήνεται στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα γίνεται υπέροχη

 

 

 

 

 

HTML Hit Counter
Web Counter script type="text/javascript">