Home Αστρο Συνταγές Μαγειρικής Ζυμαρικά

Ζυμαρικά

 

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ χρόνος μαγειρέματος 30΄

ΥΛΙΚΑ

Ένα στήθος κοτόπουλο, ένα βαζάκι μανιτάρια, λάδι, τορτελίνια, γάλα εβαπορέ, αλάτι ,πιπέρι, και τριμμένο τυρί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι και το βράζουμε για τα τορτελίνια., μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε τα τορτελίνια να βράσουν περίπου 8με 10 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη .

2.Παίρνουμε ένα στήθος κοτόπουλο ,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο το κόβουμε μικρά τετράγωνα κομματάκια .βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι λίγο λάδι μέσα και ρίχνουμε το κοτόπουλο το γυρίζουμε δύο τρείς φορές μέχρι να πάρει χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία θα έχουμε στραγγίσει πριν και θα έχουμε πετάξει το υγρό της συντήρησης ,αλάτι ,πιπέρι και λίγο νερό για να βράσουν .Μόλις είναι έτοιμα τα τορτελίνια τα προσθέτουμε στο τηγάνι που είναι το κοτόπουλο ρίχνουμε το εβαπορέ ,μπορείτε αντί για εβαπορέ να βάλετε κρέμα γάλακτος παίρνει μία βράση προσθέτετε το τριμμένο τυρί και το κλείνετε το φαγητό είναι έτοιμο.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΣΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ χρόνος μαγειρέματος  20΄

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο μακαρόνια νο 6 ,2 μελιτζάνες ,2 πράσινες πιπεριές ,1 κρεμύδι ,λάδι ,1 σκελίδα σκόρδο ,μαϊντανός, 2 ντομάτες φρέσκες, τυρί τριμμένο ,λάδι για τηγάνισμα ,φρέσκιες νοματες ή 1 κοφτή κουταλιά ντοματοπολτό ,αλάτι πιπέρι και λίγο ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια τις βάζετε σε νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν , βάζετε σε μία κατσαρόλα να βράσει το νερό για τα μακαρόνια με λίγο αλάτι. Σε ένα τηγάνι θα βάλετε λάδι θα τηγανίσετε πρώτα τις πιπεριές ,μετά τις μελιτζάνες ,τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί , καθαρίζετε το τηγάνι βάζετε λίγο λάδι ,καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι το σκόρδο και το τσιγαρίζετε να πάρει χρώμα προσθέτετε τις μελιτζάνες τις πιπεριές το μαϊντανό και τις ντομάτες λίγο ζάχαρη και λίγο νερό ,τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά .Στραγγίζετε τα μακαρόνια τα καίτε με λίγο λάδι ή βούτυρο τα βάζετε στα πιάτα ,προσθέτετε από επάνω την σάλτσα και το τριμμένο τυρί και το σερβίρετε .

ΛΑΖΑΝΙΑ Η ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ χρόνος μαγειρέματος 15΄

ΥΛΙΚΑ

1 .Πάκο μακαρόνια νο 6 ή λαζάνια ,500 γρμ συκωτάκια πουλιών ,ένα κρεμμύδι αλάτι, πιπέρι ,λάδι, κρασί και τριμμένο τυρί .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε άφθονο νερό με αλάτι να βράσει και ρίξτε τα μακαρόνια ή τα λαζάνια να γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους .

Πλύνετε καθαρίστε τα συκωτάκια και κόψτε τα σε κομματάκια ,καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι ,βάλτε ένα τηγάνι να κάψει προσθέστε λάδι και βάλτε το κρεμμύδι να μαραθεί προσθέστε τα συκωτάκια και σβήστε τα με λίγο κρασί συμπληρώστε ελάχιστο νερό και ψήστε τα για 10 λεπτά. Στραγγίστε τα μακαρόνια ή τα λαζάνια καλά .βάλτε τα καυτά ζυμαρικά σε μία πιατέλα ,προσθέστε τα συκωτάκια ανακατέψτε τα καλά και πασπαλίστε τα με μπόλικο τριμμένο τυρί και σερβίρετε .

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙσυνολικός χρόνος μαγειρέματος 20΄

ΥΛΙΚΑ

Πένες ,τόνος με ελιές μανιτάρια μουστάρδα ,κρέμα γάλακτος και κίτρινο τυρί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε νερό με λίγο αλάτι και ρίχνετε τις πένες σε ένα τηγάνι θα βάλετε το έτοιμο μίγμα τόνου μουστάρδας μανιταριών και ελιάς το ζεσταίνετε και το αφήνετε στην άκρη . Στραγγίζετε τις πένες ,θα πάρετε ένα πυρέξ θα βάλετε μέσα τις πένες ,την σάλτσα τόνου θα προσθέσετε ένα βαζάκι κρέμα γάλακτος θα τα ανακατέψετε πολύ καλά και από επάνω θα βάλετε φέτες κίτρινο τυρί με την σειρά για να καλύψετε το φαγητό το ψήνετε στο φούρνο 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το κίτρινο τυρί και το σερβίρετε .

ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Η ΧΤΑΠΟΔΙ χρόνος μαγειρέματος 30΄

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο μακαρονάκι κοφτό ,μισό κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα ,ένα κρεμμύδι ,κρασί ,ντοματοπολτό αλάτι πιπέρι 2 κουταλιές λάδι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα θα βάλετε το λάδι το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ,θα καθαρίσετε καλά τα καλαμάρια και αν δεν ξέρετε ζητήστε από το ιχθυοπωλείο να σας τα καθαρίσουν θα τα κόψετε μικρά κομμάτια και θα τα προσθέσετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι ρίξτε λίγο κρασί να σβήσει ,προσθέστε τον τοματοπολτό νερό πιπέρι ,το αλάτι θα το βάλετε στο τέλος και σκεπάστε το να βράσει ελέγχετε κατά διαστήματα αν το φαγητό έχει νερό ,μόλις βράσουν τα θαλασσινά φροντίστε να έχει μείνει με την σάλτσα του και να είναι πηχτή κλείστε το φαγητό. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράστε νερό με λίγο αλάτι και προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι ,μόλις είναι έτοιμα στραγγίστε τα και αναμίξτε τα με την σάλτσα του προσθέστε τυρί τριμμένο και σερβίρετε .

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ χρόνος μαγειρέματος 20΄

ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμικτος με χοιρινό κιμά 1 πάκο μακαρόνια νο 6 ,1 κρεμμύδι ,1 σκελίδα σκόρδο ,μισό ποτηράκι κρασί, αλάτι ,πιπέρι ντοματοπολτό, κανέλα ,μπαχάρι ,1/2 ποτήρι λάδι ,μισό κουταλάκι ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα θα βράσετε νερό με αλάτι για τα μακαρόνια σας ,σε μία άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι θα βάλετε το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το σκόρδο να πάρουν χρώμα προσθέτετε τον κιμά το ανακατεύετε πολύ καλά να μην σβολιάσει στην συνέχεια το κρασί ,αλάτι πιπέρι, ένα ξυλάκι κανέλα ,2 σβολάκια μπαχάρι τον ντοματοπολτό ,μισή κουταλιά ζάχαρη λίγο νερό και το αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά και να μείνει με την σάλτσα του.

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια θα τα στραγγίσετε θα τα αναμείξετε με λίγο λάδι και θα τα βάλετε σε μία πιατέλα θα προσθέστε από επάνω την σάλτσα κιμά άφθονο τριμμένο τυρί και σερβίρετε .

ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ Η ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ χρόνος μαγειρέματος 15΄

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο μανέστρα ,1/4 φέτες μπέικον ή λουκάνικο φρανκφούρτης ή όποιο άλλο λουκάνικο σας αρέσει ,ένα κρεμμύδι ,1 κουταλιά ντοματοπολτό,2 κουταλιές λάδι ,αλάτι πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα θα βάλετε τις 2 κουταλιές λάδι θα ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και θα κόψετε επίσης σε μικρά κομμάτια το μπέικον ή τα λουκάνικα ,θα τα ανακατέψετε πολύ καλά όλα μαζί θα προσθέσετε τον τοματοπολτό πιπέρι ελάχιστο αλάτι ,νερό και θα τα αφήσετε να βράσουν ,μόλις ολοκληρωθεί ο βρασμός θα συμπληρώσετε νερό την μανέστρα και θα τα αφήσετε 15 λεπτά να βράσουν όλα μαζί ,γίνετε σούπα ,στο τέλος θα τα σερβίρετε στα πιάτα και θα προσθέσετε μπόλικο τριμμένο τυρί.

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗχρόνος μαγειρέματος 15΄

ΥΛΙΚΑ

1 Πάκο μακαρόνια ν.6,2 τόνους σε ελαιόλαδο ,1 κρεμύδι,1 κουτί μανιτάρια 1 κουτάκι ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα ή 2 φρέσκες ντομάτες ,βασιλικό ,λάδι ,μπόλικο τριμμένο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό και λίγο αλάτι .Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι 2 κουταλιές λάδι ,προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,στραγγίζετε τους τόνους και τα μανιτάρια τα προσθέτετε και αυτά στο τηγάνι συνεχίζετε με την ντομάτα και τέλος αλάτι ,πιπέρι και λίγο νερό για να βράσουν περίπου 15 λεπτά .Στραγγίζετε τα μακαρόνια τα βάζετε σε μια πιατέλα προσθέτετε την σάλτσα τόνου και τελειώνετε με το τριμμένο τυρί.

 

HTML Hit Counter
Web Counter script type="text/javascript">